Stakk og bolero

Jeg har vært så heldig å arve mammas nordmørsbunad, men siden hun er en del både kortere og rundere enn meg, så måtte det en del justeringer til.

Vesten ble lagt inn slik den opprinnelig var da mamma fikk den sydd, og siden den egentlig er litt kort, så festet jeg beltet fast i den. Stakken var det værre med, den er og blir for kort, så da bestemte jeg meg for å sy en ny. Fant ikke helt det stoffet jeg var ute etter i svart, så da ble tynn vadmel en nødløsning. Har ikke mønster til ekte nordmørsstakk heller desverre, så denne er sydd ganske likt som orkdalsdrakten. Siden vesten er litt kort, så sydde jeg stakken med høyt liv; syns ikke det er noe fint om skjorta stikker ut mellom.

Siden været i Trøndelag ikke alltid er sommerlig selv om kalenderen påstår at det skal være det, følte jeg at jeg trengte en form for ytterplagg. Jeg valgte da å sy meg en bolero i samme stoff som stakken, med lange trompetermer og noe puff.


Jeg har foreløpig valgt å bruke bunaden uten forklet, siden stakken ikke er slik den skal. Føler at jeg ved å ikke bruke forklet understreker det på en måte, istedet for å prøve å skjule det.

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits